تجمع و تقابل یهودیان موافق فلسطین و اسرائیل در خیابان‌های منهتن نیویورک + فیلم و عکس رسانه صهیونیستی: برخی سیاستمداران اسرائیلی بر لزوم توقف جنگ تاکید دارند اردوغان: باید نتانیاهو را متوقف کرد ترامپ، نامزد حزب جمهوری خواه در انتخابات آمریکا شد رسانه عبری: ارتش اسرائیل موافق و کابینه مخالف طرح بایدن است شولتس خواستار بهبود وضعیت انسانی در غزه شد حزب‌الله مقر نظامیان صهیونیستی را با کاتیوشا هدف قرار داد (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ تداوم تظاهرات شهرک‌نشینان در سرزمین‌های اشغالی (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) صبح فردا (۱۴ خرداد ۱۴۰۳)، سخنرانی رهبر معظم انقلاب در سالگرد رحلت امام‌خمینی‌(ره) غرق شدن ده‌ها اوکراینی هنگام فرار از مرز‌ها حملات موشکی و پهپادی حزب الله به نهاریا و حیفا (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) درگیری مبارزان مقاومت و نظامیان صهیونیست در کرانه باختری (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) مخبر: تمام هیمنه آمریکایی‌ها و اسرائیل درهم شکسته است | این روزها غم مضاعفی بر دل داریم مالدیو ورود اسرائیلی‌ها را ممنوع کرد زلنسکی: پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا، شکست سختی بر اوکراین تحمیل می‌کند آژیر هشدار در سرزمین‌های اشغالی از بیم رخنه پهپادی به صدا درآمد حمله موشکی مقاومت فلسطین به نظامیان صهیونیست (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) حملات موشکی گسترده حزب الله به شهرک اشغالی «کریات شمونه» + فیلم (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) کاخ سفید بار دیگر توپ را در زمین حماس انداخت
سرخط خبرها

یک کارشناس مسائل بین‌الملل: چین تغییری نکرده؛ عربستان تغییر کرده است

  • کد خبر: ۱۳۹۳۱۶
  • ۲۰ آذر ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۸
یک کارشناس مسائل بین‌الملل: چین تغییری نکرده؛ عربستان تغییر کرده است
یک کارشناس مسائل بین الملل با اعتقاد بر این که سیاست خارجی چین نسبت به قبل تغییر نکرده است، گفت: سیاست خارجی چین بر مبنای منفعت‌گرایی است؛ بنابراین توافقات جدید چین و عربستان بیشتر ناشی از تغییر سیاست‌ها در ریاض است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ رضا ذبیحی، درباره توافقات جدید میان پکن و ریاض در پی سفر رییس جمهور چین به عربستان گفت: اتفاقات جدید و بیانیه های مشترک منتشر شده میان چین و عربستان و نیز میان چین و دیگر کشورهای عربی، نشان از تحولات جدید در خاورمیانه می دهد که در آینده ممکن است اثرات قابل توجهی داشته باشد.

این استاد روابط بین الملل دانشگاه ادامه داد: در واقع سیاست خارجی چین تغییر نکرده است. سیاست خارجی این کشور همیشه بر مبنای منفعت گرایی بوده و آنچه اتفاق افتاده، این است که فرصت برای چین به منظور عرض اندام بیشتر و موثرتر برای این کشور در خاورمیانه ایجاد شده و لذا چین سعی دارد از این فرصت ایجاد شده نیز نهایت استفاده را کند.

این کارشناس مسائل بین الملل افزود: در واقع فرصت جدید برای چین در خاورمیانه پدیدار گشته است و چه بسا اگر این فرصت زودتر اتفاق می افتاد باز هم چین دقیقا همین رویه فعلی را طی می کرد.

ذبیحی ادامه داد: آنچه در اینجا بیشتر مشهود است، تغییر سیاست خارجی عربستان است، مشاهده می شود که عربستان سعی دارد از وابستگی کامل به غرب مقداری فاصله بگیرد و سیاست چندجانبه گرایی را در پیش بگیرد.

این استاد دانشگاه افزود: بعد از اختلافات پیش آمده میان عربستان و آمریکا به دنبال مرگ جمال خاشقجی و نیز پس از اظهارات بایدن علیه بن سلمان و نیز موافقت آمریکا برای احیای توافق هسته ای با ایران، مشاهده شد که شکاف ها میان واشنگتن و ریاض در حال افزایش است.

این پژوهشگر روابط بین‌الملل تصریح کرد: در نهایت پس از عدم تبعیت عربستان از خواست آمریکا برای افزایش عرضه نفت در قالب اوپک، امروز پرده دیگری از سیاست های جدید بن سلمان آشکار شده است و آن نشان دادن تلاش این کشور به منظور کاهش وابستگی به غرب است.

ذبیحی افزود: مجموعه اتفاقات اخیر در روابط میان آمریکا و عربستان، ریاض را نسبت به غرب بدبین کرده است و لذا در تلاش است برای غرب در روابط با خود رقیب ایجاد کند تا از این طریق از یکسو از مواهب نزدیکی به پکن بهره مند شود و از سوی دیگر غرب را برای تبعیت از خواسته های خود تحت فشار قرار دهد.

این کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: در این شرایط، چین از این فرصت نهایت استفاده را کرده است و از یکسو سعی کرده میان غرب و ریاض فاصله بیندازد و از سوی دیگر سعی کرده است جای پای مستحکمی برای پیشبرد اهداف خود در خاورمیانه بیابد.

این استاد دانشگاه افزود: بیانیه های دو طرف و اشاره مستقیم آنها به مسائل سیاسی و حمایت از یکدیگر در این مسائل در مقابل رقبای منطقه ای و بین المللی، نشان از این دارد که سطح وابستگی اقتصادی طرفین به سطح بالایی در حال افزایش است و دارای منفعت مشترک بسیار بالایی می باشند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->